Σουντουλίδης Πέτρος

Αναπληρωτής Καθηγητής Ουρολογίας ΑΠΘ
Σουντουλίδης Πέτρος
ΕΓΚΥΚΛΙΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
  • Clinical fellowship, Academic Medical Centre (AMC), Amsterdam, The Netherlands
  • Research fellowship in Endourology, Endourological Society Scholarship, University of California at Irvine (UCI), USA
ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ το 1996 και ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Ουρολογίας το 2005, την ίδια χρονιά έλαβε και τον τίτλο του Fellow of the European Board of Urology (FEBU).
Μετεκπαιδεύτηκε το 2007 για 3 μήνες στο Academic Medical Centre στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας με υποτροφία (clinical fellowship) της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας (EAU).
Επί 1 έτος (2008-09) μετεκπαιδεύθηκε στην Ενδοουρολογία στο University of California Irvine (UCI) των Η.Π.Α μέσω υποτροφίας της Ενδοουρολογικής Εταιρείας (Endourological Society clinical research fellowship).
Το 2010 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με βαθμό «Άριστα».
Έως το 2015 εργάστηκε σε θέση Επιμελητή Α’ ΕΣΥ και επιστημονικά υπεύθυνου της Ουρολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Βέροιας.
Από το 2016 έως το 2018 εργάστηκε σε μόνιμη θέση Consultant Urologist στο Pennine Acute Hospitals NHS Trust στο Μάντσεστερ της Μεγάλης Βρετανίας.
Τον Απρίλιο του 2018 διορίστηκε σε θέση Επίκουρου Καθηγητή Ουρολογίας στην Α’ Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική του ΑΠΘ στο Νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς» όπου είναι υπεύθυνος του ιατρείου βιοψιών προστάτη και ΚΥΠ καθώς και του ογκολογικού ιατρείου προστάτη.
Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής (editorial board) 8 διεθνών περιοδικών και έχει συμβάλει ως reviewer περισσότερων από 100 άρθρα σε αναγνωρισμένα διεθνή περιοδικά (BJU Int, Journal of Endourology, Urology κ.α).
Eίναι μέλος του Academy Education Council της Société Internationale D'Urologie (SIU) εκπροσωπώντας την Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία (ΕΟΕ) καθώς και Associate member του EAU Section of Oncological Urology (ESOU).
υποτροφίαςcal Society ουσιάσεις) κIy lines are difficult to capture portant aspect of our study.nderstand. Again looking into tΈχει δημοσιεύσει 71 άρθρα σε περιοδικά καταχωρημένα στο PubMed και 5 κεφάλαια σε ξενόγλωσσα βιβλία με συνολικά περισσότερες από 900 βιβλιογραφικές αναφορές (citations) και h-index 18.

ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Ενδοσκοπική ουρολογία, παθήσεις κατώτερου ουροποιητικού, ογκολογία του ουροποιητικού συστήματος.

16ο Uroschool 2024