Δημόπουλος Παναγιώτης

Ουρολόγος, Θεσσαλονίκη
Παναγιώτης Δημόπουλος
ΕΓΚΥΚΛΙΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
  • 2004: Πτυχίο Ιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

  • 2012: Διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
  • 2013: Τίτλος FEBU
ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • Παρακολούθηση και εξειδίκευση στην πανεπιστημιακή κλινική του Harvard Massachusetts General Hospital της Βοστώνης ΗΠΑ (Fellowship Program In Genitourinary Oncology In Underserved Countries)
  • Εξειδίκευση (Fellowship) στην Ουροογκολογία/Ρομποτική Χειρουργική στο Christie, Μάντσεστερ Ηνωμένο Βασίλειο.

Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έπειτα πήγε για να ολοκληρώσει τη χειρουργική και ουρολογική του κατάρτιση στην Α Ουρολογική κλινική ΑΠΘ, στην Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική του Harvard στο Massachusetts General Hospital της Βοστώνης, στο Christie Hospital του Manchester, προτού αναλάβει τη θέση ειδικού ουρολόγου (Consultant) στο Christie το 2015. Το 2016 διορίστηκε στο Τριτοβάθμιο αντικαρκινικό κέντρο του Essex, το Southend University Hospital όπου και ηγείται της Ουροογκολογίας και σύνθετης χειρουργικής πυέλου για την ευρύτερη περιοχή του Essex .

Η κύρια ιδιότητά του είναι στην Ουροογκολογία, Ρομποτική και Λαπαροσκοπική Χειρουργική, στη χειρουργική του καρκίνου του πέους, και Laser θεραπείες. Έχει επίσης σημαντική εξειδίκευση στην ουρολογική διάγνωση καρκίνου, στη χειρουργική επέμβαση για σύνθετους καρκίνους της πυέλου/οπισθοπεριτοναίου και αντιμετώπιση της καλοήθης υπερπλασίας του προστάτη με HoLEP. Εργάστηκε ως μέλος μιας από τις κορυφαίες ομάδες καρκίνου της πυέλου στο Ηνωμένο Βασίλειο στο Christie και έλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο στην δημιουργία αντίστοιχης ομάδας στο Essex.

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα είναι στις παθήσεις του προστάτη, τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης όπου και εκπόνησε την διδακτορική του διατριβή, του πέους όπου και συνετέλεσε ρόλο, κατά τη θητεία του στο Christie, στην οικοδόμηση πιθανώς της μεγαλύτερης Τράπεζας Ιστού για τον καρκίνο του πέους στον κόσμο.

Είναι ο ειδικός Χειρουργός Ουρολόγος Πυέλου-Ουροογκολογίας (Lead Pelvic Cancer Surgeon/Urology Cancer Lead), Μέλος του Ευρωπαικού Συμβουλίου Ουρολογίας (FEBU), και του απονέμει το βραβείο των Ηρώων Νοσοκομείου (Hospital Heroes-patient choice Award) με ψηφοφορία από ασθενείς της ευρύτερης περιοχής του Essex.

 

ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Ουροογκολογία, Ρομποτική και Λαπαροσκοπική Χειρουργική

16ο Uroschool 2024