Αθανασόπουλος Αναστάσιος

Καθηγητής Ουρολογίας - Λειτουργικής Ουρολογίας, Κοσμήτορας Σχολής Επιστημών Υγείας Πανεπιστημίου Πατρών
Αθανασόπουλος Αναστάσιος
ΕΓΚΥΚΛΙΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
  • 1982  Πτυχίο Ιατρικής, G. D'Annunzio, Chieti, Ιταλία
  • 1990  Ειδικότητα  Ουρολογίας,  Γ. Ν. Ελπίς,  Αθήνα, και Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.
  • 1990 Διδακτορική διατριβή, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Πατρών
ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Είναι Καθηγητής Ουρολογίας – Λειτουργικής Ουρολογίας στο Ιατρικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών και Διευθυντής της Μονάδας Ουροδυναμικής Ουρολογίας του Π. Γ. Ν. Πατρών. Άρχισε την ειδικότητα της Ουρολογίας στο Γ.Ν. Αθηνών «Ελπίς» και την ολοκλήρωσε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών το 1990. Το ίδιο έτος αναγορεύθηκε διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών. Στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στην υποειδικότητα της Γυναικείας Ουρολογίας, Νευροουρολογίας και Ουροδυναμικής στη Μεγάλη Βρετανία στα νοσοκομεία: Royal Glasgow Infirmary (Con. Mr P. Paterson), Taunton and Somerset Hospital (con. Mr M. Speakman) και Bristol Sauthmead General Hospital (con. Prof P. Abrams). Κατά διαστήματα κάνοντας χρήση της εκπαιδευτικής του άδειας από το Πανεπιστήμιο Πατρών εργάστηκε ως Visiting Senior Lecturer στο Bristol Urological Institute, ως Consultant Urolοgist στο Taunton and Somerset Hospital, ως Visiting Professor στο University of Michigan Medical Center , Ann Arbor, USA και στο Dept of Urology and Andrology στο University of Perugia, Italy.
Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα (πάνω από 175) στη πλειονότητα τους σε διεθνή ιατρικά περιοδικά με κριτές και έχει πάνω από 2600 αναφορές. Έχει συγγράψει επίσης 5 βιβλία και 4 κεφάλαια σε βιβλία. Ως προσκεκλημένος ομιλητής έχει δώσει πάνω από 205 διαλέξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Υπήρξε ή είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής 6 ιατρικών επιστημονικών περιοδικών. Είναι επίσης κριτής σε 40 διεθνή ιατρικά περιοδικά. Το κύριο ερευνητικό του ενδιαφέρον είναι στο πεδίο της Λειτουργικής Ουρολογίας.
Είναι Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών (2021-2024). Υπήρξε επίσης Διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και Αναπληρωτής Πρόεδρου του ιδίου τμήματος.

ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Νευροουρολογία - Ουροδυναμική, γυναικεία Ουρολογία, υπερπλασία προστάτη.

16ο Uroschool 2024